Pasta met pompoen en chorizo

Pasta met pompoen en chorizo 2

Ik wist niet zo goed wat we moesten eten en liep daarom de supermarkt in. Daar zag ik dat de flespompoen in de aanbieding was. Ik heb alleen nog nooit wat met pompoen gemaakt, dus dat was een mooie gelegenheid. Ik maakte deze pasta met pompoen en chorizo. Ik vind dat altijd een lekkere smaak hebben en ik dacht dat het wel goed zou combineren met de pompoen. Dat was inderdaad het geval!

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 300 g fusili
  • 1 flespompoen
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 200 gram chorizo, in blokjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes salie, blaadjes eraf gehaald
  • 250 ml kippenbouillon
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding:

  1. Snijd de pompoen in vieren. Verwijder de zaadlijsten, draden en schil. Snijd de pompoen in blokjes.
  2. Kook de fusili volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de chorizo 3 minuten. Haal de chorizo uit de pan en fruit de ui en salie in het overgebleven bakvet. Voeg de pompoen en bouillon toe en stoof in 10 minuten gaar.
  4. Voeg de chorizo toe en de afgegoten fusili. Schep om met het pompoenmengsel.
  5. Verdeel over 4 borden. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en serveer.

Smakelijk eten!

Marjolijn

Pasta met pompoen en chorizo

7 thoughts on “Pasta met pompoen en chorizo

  1. Pingback: (Geroosterde) pompoenpuree - Zusjes koken over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *