Pasta pesto

Soms heb je van die dagen (of zelfs weken) dat je het zo druk hebt, dat er nog maar weinig tijd en zin over blijft om te koken. Een rondje friettent is dan een hele snelle optie, maar er zijn ook recepten die je heel snel op tafel hebt. Pasta pesto is zo’n recept wat binnen een kwartier op tafel staat en bovendien is het ook nog erg lekker en gezond ook. En mocht je nu echt geen tijd (of zin) hebben om de pesto zelf te maken, dan kun je natuurlijk ook altijd een kant-en-klaar potje uit de supermarkt meenemen. Benieuwd naar het recept voor deze super snelle pasta? Lees dan snel verder!

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 350 gr. spaghetti
  • 30 gr. geraspte Parmezaanse kaas (+ wat extra kaas voor erbij)
  • 1 knoflook teentje
  • 100 gr. basilicumblaadjes
  • Olijfolie extra vierge
  • Zout
  • Parmezaanse kaas voor erbij

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Zet een grote pan met water en een beetje zout op het vuur en breng het aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Maak ondertussen de pesto door de pijnboompitjes, kaas, knoflook en basilicumblaadjes fijn te malen in een keukenmachine. Voeg vervolgens beetje bij beetje olijfolie toe, totdat de pesto de juiste dikte heeft. Breng de pesto op smaak met wat zout.
  3. Giet de pasta af, voeg de pesto toe en roer het goed door elkaar.
  4. Verdeel de pasta over 4 borden en rasp er nog wat Parmezaanse kaas over.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje en Marjolijn

pasta pesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *