Pasta met pepersalami

Pasta met pepersalami 2

Deze heerlijke pasta met pepersalami is vrij pittig. Dat komt vooral door de pepersalami. Hij ligt niet zo heel zwaar op de maag als je zou verwachten, maar bovenal is hij gewoon weer lekker snel klaar. Toen ik voor de eerste deze spaghetti at, was ik verrast door de verrukkelijke combinatie van salami, champignons en gesmolten Gorgonzola. Het is een heerlijk recept wat we iedere keer weer met smaak eten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 tomaten
  • 3oo gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 gram champignons, in kwarten
  • 200 gram pepersalami (vleeswaren), in stukjes
  • 150 gram Gorgonzola
  • 2 handen rucolasla

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook voor de spaghetti. Snijd de tomaten kruislings in aan de onderkant, dompel ze 1 minuut onder in het hete water, trek het vel eraf en snijd in stukjes.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en champignons. Voeg de stukjes tomaat toe. Laat even pruttelen en warm op het laatst de pepersalami even mee.
  4. Giet de spaghetti af en meng met de saus en voeg als laatste de Gorgonzola en rucola toe. Schep op de borden.

Smakelijk,

Marjolijn

Pasta met pepersalami

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *