Pasta met witvis

Pasta met witvis

Wanneer ik pasta kook, gebruik ik vaak gehakt of maak ik een vegetarische versie. Maar wist je dat je vis ook heel makkelijk in je pasta kan verwerken? Bijvoorbeeld garnalen of mosselen, maar ook een stukje witvis. Deze pasta met witvis en aglio, olie e peperoncini oftewel a.o.p is een regelrechte Italiaanse klassieker. De knoflook, olie en een rood pepertje zorgen voor een hele lekkere smaak én het is erg makkelijk om te maken. Uitproberen dus!

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 40 gram pijnboompitjes
  • 400 gram witvis, in stukjes
  • 400 gram spaghetti
  • 150 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 chilipepertjes, fijngehakt

En zo bereid je deze pasta:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en rooster de pijnboompitjes 20 minuten in de oven.
  2. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook voor de spaghetti.
  3. Verhit ondertussen in een andere pan langzaam de olijfolie. Fruit hierin de geperste knoflook goudbruin, voeg halverwege de gehakte peper en wat zout toe. Voeg als laatste de vis en pijnboompitjes toe.
  4. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en vang een kopje kookvocht op bij het afgieten. Voeg de spaghetti toe aan de a.o.p. en roer het goed door elkaar. Het geheel moet er lekker smeuïg uit zien. Doe er eventueel wat van het kookvocht bij en breng op smaak met zout en peper.

Serveer er een frisse salade bij en geniet van je pastagerecht! Mocht je een restje overhouden, wat ik me niet kan voorstellen, dan kun je deze de volgende dag als lunch nuttigen.

Liefs,
Floortje

Pasta met witvis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *