Pasta BLT

Het is weer tijd voor een lekkere pasta! Deze Pasta BLT bestaat uit bacon, rucolasla en tomaatjes. Hij komt uit een boek van Donna Hay en ik had echt zin om deze uit te proberen. Natuurlijk omdat ik gek op spek ben en dan zeker geroosterd uit de oven! Omdat ik naast mijn grote Boretti-oven ook nog een combimagnetron heb, gebruikte ik deze laatste. Het was zo klaar en het enige wat je nog moet doen is de pasta koken. Snel klaar én heerlijk van smaak; wat wil je nog meer aan het begin van de week!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 plakjes spek
  • 250 gram cherrytomaten
  • 400 gram spaghetti
  • 250 ml koksroom of slagroom
  • 4 handjes rucola
  • geraspte Parmezaanse kaas

Spek en tomaatjes geroosterd in de oven!

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het spek en de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet voor 15 minuten in de oven of tot het spek krokant is.
  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Laat uitlekken en doe pasta terug in de pan. Voeg de room toe en schud het geheel goed om.
  3. Breek de bacon in stukjes. Verdeel de spaghetti over de borden en leg er het spek, tomaten, basilicum en rucola op. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Marjolijn

One thought on “Pasta BLT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *