Pappardelle met paddenstoelragout

Pappardelle met paddenstoelen 2

Paddenstoelen en pasta vind ik een lekkere combinatie. Vroeger aten wij vooral spaghetti met ‘rode saus’ (bolognesesaus) of penne met ‘witte saus’ (roomsaus met champignons en hamblokjes). Als ik mocht kiezen, gingen we altijd voor de ‘witte saus’. Nu ik al een hele tijd uit huis ben, eet ik nooit meer spaghetti bolognese. Zoals je op de blog kunt lezen heb ik heel veel variaties van pasta. Het komt dan ook nooit voor dat we een bepaalde pasta snel achter elkaar eten. Zeker niet als ik ook nog iedere keer op zoek ga naar andere combinaties! Zo ook met deze pappardelle met paddenstoelragout. Als ik dan langs het schap loop met de paddenstoelen, ziet de paddenstoelenmix er altijd zo lekker uit! En nu het echt weer is voor paddenstoelen deel ik dit recept graag met jullie.

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 3 eetlepels boter
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels tijmblaadjes
  • 750 gram gemengde paddenstoelen
  • 300 ml runderbouillon
  • 400 gram pappardelle
  • 150 gram geitenkaas, in stukjes

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Verhit boter, knoflook en tijm 30 seconden in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak 4 minuten of tot ze mooi bruin zijn.
  3. Giet de runderbouillon erbij en laat 4 minuten sudderen of tot de paddenstoelen zacht zijn.
  4. Giet de pasta af en schep de pappardelle om met de paddenstoelen.
  5. Verdeel over 4 borden. Maak af door de geitenkaas over de pasta te verdelen.

Smakelijk!

Marjolijn

Pappardelle met paddenstoelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *