Paksoistamppot

Ook al is het zomer, dat wil niet zeggen dat het weer wat wisselvallig kan zijn! Afgelopen week konden we genieten van de zon, maar de regen kwam ook met bakken uit de lucht. Het leek wel bijna herfst! Vandaar deze paksoistamppot. Een lekkere stamppot, die niet echt winters aandoet, maar eerder Oosters. Wij aten er een lekker speklapje bij en hebben lekker gegeten. Ook was het best snel klaar en hoef je er niet veel voor te doen. Het kan eigenlijk prima, zelfs in de zomer!

Ingrediënten 4 personen:

  • 1 kilo aardappelen, geschild en in stukken
  • 200 ml kokosmelk
  • 25 ml sesamolie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 250 gram paksoi, in reepjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels ketjap manis

En zo bereid je deze stamppot:

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  2. Verwarm de kokosmelk met de sesamolie, sambal en de knoflook. Giet de aardappelen af en stamp ze met de kokosmelk tot een puree.
  3. Schep er de reepjes paksoi en ringetjes bosui door en breng de stamppot op smaak met ketjap.

Smakelijk eten!

Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *