Paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep

Voor het wildmenu hebben wij als voorgerecht een paddenstoelensoep gemaakt. De paddenstoelen passen goed bij dit jaargetijde en natuurlijk kan een soep als voorgerecht niet ontbreken! We maakten er ook zelf kaasstengels bij. Dat is namelijk heel makkelijk werk! Het enige wat je nodig hebt, is bladerdeeg, olijfolie en wat kaas. Mocht je niet veel tijd hebben, kan je natuurlijk ook verpakte kaasstengels erbij eten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 schalen paddenstoelen seizoenmelange (a 150 g)
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 preien
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • geraspte kaas

Bereiding:

  1. Haal de plakjes bladerdeeg op tijd uit de vriezer en laat ze ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de plastic velletjes eraf en plak 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar, je krijgt nu twee lange lappen bladerdeeg. Snijd 4 lange repen uit elke lap bladerdeeg zodat je 8 repen hebt.
  3. Draai de repen tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olie met de gedroogde tijm en bestrijk de stengels hier dun mee. Bestrooi met de kaas. Bak de kaasstengels in 20 min. goudbruin en krokant.
  4. Snijd 300 gram paddenstoelenmelange en 125 gram kastanjechampignons fijn. Was de preien. Snijd het groene gedeelte in ringen en het witte gedeelte in hele fijne ringen.
  5. Breng 1 liter water aan de kook met de fijngesneden paddenstoelen, champignons, groene preiringen, laurierblaadje en het takje rozemarijn. Laat met de deksel op de pan 30 minuten op laag vuur trekken.
  6. Snijd de rest van de paddenstoelenmelange en kastanjechampignons in plakjes. Laat de kleine paddenstoelen heel. Verhit de olie in een koekenpan en bak alle paddenstoelen 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Zeef de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de witte preiringen en de gebakken paddenstoelen over 4 diepe borden of kommen en schep de hete soep erop.

Serveer met de iets afgekoelde kaasstengels. Je kunt de kaasstengels ook een dag van tevoren bereiden, bewaar ze dan in een afgesloten vershouddoos.

Liefs, Marjolijn en Floortje

Paddenstoelensoep 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *