Ovenschotel met kip en prei


Een ovenschotel is eigenlijk altijd een goed idee, ook doordeweeks. Het duurt wat langer voordat je aan tafel kunt, maar terwijl de schotel in de oven staat doe je ondertussen lekker wat anders. Deze ovenschotel met kip en prei krijgt door de kookroom en de geraspte kaas een lekker krokant korstje. Ook bij kinderen zal deze ovenschotel in de smaak vallen. Natuurlijk kun je dit recept ook al de avond ervoor of ’s ochtends bereiden, dan hoef je hem ’s avonds alleen nog maar in de oven te schuiven. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Voor 4 personen heb je de volgende ingredienten nodig:

  • 500 gr. voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteentje, zeer fijn gesneden
  • 300 gr. kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 prei, in ringen
  • 1 tl. chilipoeder
  • peper & zout
  • 250 ml. kookroom
  • geraspte kaas

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verhit wat olijfolie een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de kip en prei toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper & zout en de chilipoeder.
  3. Verdeel ondertussen de helft van de aardappelschijfjes over een ingevette ovenschaal. Verdeel dan het kip-prei mengsel over de ovenschaal en dek af met de rest van de aardappelschijfjes.
  4. Giet de kookroom over de aardappeltjes, bestrooi met geraspte kaas en zet de ovenschotel 20-30 minuten in de oven totdat je een mooi goudbruin en krokant korstje hebt.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje

2 thoughts on “Ovenschotel met kip en prei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *