Ovenrisotto met groene asperges

Eén van mijn favoriete gerechten is toch wel risotto. Jammer alleen dat het zo veel tijd kost; je moet continue in de keuken zijn om te blijven roeren… Nou niet als het aan Donna Hay ligt! In haar boek ‘Simple Dinners’  staat namelijk een recept waarmee je risotto in de oven bereidt. Hoog tijd om dit uit te proberen. Ik combineerde de risotto met champignons (lekker klassiek) en groene asperges. Een echte lente-risotto. Simpel, maar wel erg lekker! Een aanradertje dus. Benieuwd naar het recept voor deze ovenrisotto met groene asperges? Lees dan snel verder!

Voor 4 personen heb je de volgende ingredienten nodig:

  • 300 gr. risotto rijst
  • 1 – 1.5 liter paddenstoelenbouillon
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 200 gr. groene asperges, in stukjes van 2-3 cm.
  • 100 gr. doperwtjes
  • 125 gr. champignons, in plakjes gesneden
  • 100 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout & peper

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de gesnipperde ui samen met de rijst in een ovenschaal en schenk de bouillon erbij totdat de rijst net onder staat
  3. Bedek met aluminiumfolie (zorg ervoor dat de glimmende kant naar binnen zit) en bak de risotto in 40 minuten gaar of totdat de rijst gaar is. Zorg dat de rijst niet te droog wordt, voeg eventueel nog wat bouillon toe.
  4. Blancheer ondertussen de asperges en de doperwten 5 minuten in kokend water. Voeg de asperges en de champignons 20 minuten voor het einde bij de rijst en roer het goed door.
  5. Breng de risotto op smaak met zout & peper, verdeel over 4 borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje

2 thoughts on “Ovenrisotto met groene asperges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *