Oranje tompoucen

Vanavond staat alweer de laatste groepswedstrijd voor Oranje op het programma, maar we weten nu al dat Oranje door is naar de volgende ronde! Alle reden voor een feestje en hoe kan dat nu beter gevierd worden dan met hét nationale gebakje van Nederland; de tompouce. Speciaal voor de wedstrijd van vanavond maakte ik deze heerlijke oranje tompoucen. En nu maar hopen dat we ook de laatste wedstrijd winnend afsluiten!

Voor 4 tompouchen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 3 eidooiers
  • 25. gr. bloem
  • 250 ml melk
  • 50 gr. suiker
  • 1 tl. vanille-extract
  • 100 gr. poedersuiker
  • oranje kleurstof

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden en bekleed een bakplaat met wat bakpapier. Snijd de plakjes bladerdeeg door de helft, prik er met een vork (veel) gaatjes in het deeg en leg de plakjes op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in 15-20 min. goudbruin en gaar. Wanneer het deeg teveel omhoog komt, druk het dan voorzichtig plat met bijv. een houten snijplank. Laat het bladerdeeg vervolgens afkoelen op een rooster
  2. Kook ondertussen voor de banketbakkersroom de melk op met de suiker en het vanille-extract.
  3. Klop de eidooiers met de bloem en 1 el. water tot een romige massa. Zorg ervoor dat er geen klontjes bloem achterblijven, anders proef je deze later in de banketbakkersroom.
  4. Giet de hete melk bij de eieren, maar zorg ervoor dat je goed blijft roeren! Anders krijg je roerei! Giet het mengsel terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten koken totdat het het wat is ingedikt.
  5. Giet de room over in een schaal, dek af met huishoudfolie en laat helemaal afkoelen in de koelkast. De huishoudfolie zorgt ervoor dat er geen velletjes op de room komen.
  6. Doe de koude banketbakkersroom in een spuitzak en spuit de room over 4 plakjes bladerdeeg.
  7. Meng voor het glazuur de poedersuiker met de kleurstof en wat water totdat je een stroperige massa hebt. Smeer de glazuur met een mes over de bovenkant van de tompouce en leg deze bovenop het banketbakkersroom. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast en je bent klaar om te smullen van de oranje lekkernij!

Natuurlijk kun je deze heerlijke tompoucen ook tijdens Koningsdag of ander feestje serveren! De kleur van het glazuur kun je naar wens aanpassen; vervang gewoon de oranje kleurstof door een andere.

Veel kijk plezier weer vanavond!

Liefs,
Floortje

One thought on “Oranje tompoucen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *