Noedelsoep met paksoi en kip

Maaltijdsoepen doen het altijd goed wanneer je gezond wilt eten, aangezien je er naar hartenlust groenten in kunt stoppen. Toen ik studeerde in Hong Kong, at ik elke dag tijdens de lunch de meest heerlijke maaltijdsoepen. Zo lekker als in Hong Kong heb ik ze daarna nooit meer gegeten, maar deze noedelsoep met paksoi komt een aardig eindje in de buurt. Ik mis alleen het pittige sausje wat ze er op het einde in gooide, maar ik ben er nog steeds niet achter wat er in zit. Een groot voordeel van noedelsoepen is dat ze erg vullend zijn. Daarnaast zijn maaltijdsoepen ook budget-technisch een aanrader, aangezien de benodigde ingrediënten niet veel geld kosten. Deze noedelsoep met paksoi en kip past daarom perfect in onze gezonde januarimaand!

Voor 4-6 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 rode peper, in dunne ringetjes gesneden.
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 250 g winterpeen, in plakjes
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 250 g noedels
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 1 gerookte kipfilet (ca. 160 g), in reepjes
  • 3 struiken Shanghai paksoi, in repen

Bereiden

  1. Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud stromend water.
  2. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui zachtjes aan. Voeg de knoflook en de rode peper toe en bak heel kort mee. Doe de winterpeen in de pan en bak 5 minuutjes door.
  3. Voeg de bouillontabletten en 1.5 liter water toe en breng het aan de kook. Laat de soep 2 minuten doorkoken, voeg de noedels toe en laat het nogmaals 3 minuten doorkoken.
  4. Breng de noedelsoep op smaak met de sojasaus, peper & zout. Voeg als laatste de paksoi en de kip toe.
  5. Laat de soep nog 2 minuten zachtjes pruttelen, verdeel de soep over de kommen (of evt. diepe borden). Pel de eieren, halveer ze en verdeel ze over de kommen.

Smakelijk! Zijn jullie net als ik ook zo gek op noedelsoepen of gaan jullie liever voor een ander soort maaltijdsoep?

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *