Noedelsalade met eend en pepers

Noedelsalade met eend en peper 2

We eten niet zo heel vaak eend en als we het eten, genieten we er heel erg van. Zo ook met deze noedelsalade met eend en pepers, een pittig gerecht met heerlijke noedels. Je hebt hier glasnoedels voor nodig en aangezien ze die niet hebben bij de supermarkt, ‘moest’ ik naar de toko. Wat ik absoluut niet vervelend vind! Heerlijk om daar rond te lopen en te kijken naar allerlei lekkere dingen. Behalve deze glasnoedels nam ik ook nog een stukje spekkoek mee. Mocht je deze glasnoedels niet kunnen vinden, dan zijn andere noedels natuurlijk ook goed!

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 150 gram glasnoedels
  • 4 rode pepers, pitjes eruit en in ringetjes gesneden
  • 50 gram gehakte pinda’s
  • 2 handenvol korianderblaadjes
  • 2 handenvol basilicumblaadjes
  • 2 handenvol muntblaadjes
  • 3 eendenborstfilets
  • 3 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels bruine suiker

Bereiding:

  1. Maak met een scherp mes sneetjes in het vet van de eendenborst en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en leg het vlees met het vet naar beneden in de pan. Gebruik geen olie of boter. Bak 5 min. op laag vuur en draai ze daarna om. Bak ze nog 2 minuten op de andere kant. Neem de eendenborst uit de pan en laat nog even rusten.
  2. Doe de noedels in een kom en giet er zoveel kokend water op dat ze onder staan. Laat ze 2 minuten zo staan en laat ze dan uitlekken.
  3. Snijd de eendenborstfilet in reepjes.
  4. Hussel de noedels, pepers, pinda’s, koriander, basilicum, munt en reepjes eend door elkaar. Meng limoensap, vissaus en bruine suiker en giet deze dressing over de salade. Schep in 4 kommen en serveer.

Smakelijk,

Marjolijn

Noedelsalade met eend en peper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *