Noedels met pinda’s en kip

Noedels met pinda's en kip 2

Deze noedels met pinda’s en kip zijn een heerlijke combinatie. Ik heb het recept uit een ouder kookboek van Donna Hay, wat ik geleend heb. In eerste instantie schrok ik van de enorme waslijst aan ingrediënten, maar toen ik de bereiding zag, was ik toch overtuigd. Het is namelijk niet veel werk, alleen het voorbereiden duurt even. Zorg er dus wel voor dat je alles al gesneden hebt, omdat je bij de laatste stap alles doorelkaar husselt. Als je dat al klaar hebt, is het niet zo veel werk mee. Mocht je geen Chinees vijfkruidenpoeder hebben, dan kun je die ook weg laten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 eetlepel peperkorrels
  • 3 grote rode pepers, van pitjes ontdaan en gehakt
  • 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 4 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 375 gram gedroogde rijstnoedels
  • 150 gram gezouten, gehakte en geroosterde pinda’s
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 6 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 1,5 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 35 gram muntblaadjes
  • 40 gram koriander

Bereiding:

  1. Meng in een kom het zout, peper, 1,5 rode peper en het vijfkruidenpoeder. Wrijf de kip aan alle kanten met dit mengsel in.
  2. Week de noedels 5 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken.
  3. Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de kip tot die bruin en gaar is.  Doe er de pinda’s, de rest van de rode peper en de gember bij.
  4. Roer er de noedels, lente-uitjes, vissaus, limoensap, munt en koriander doorheen. Schep het in een kommetje en serveer.

Smakelijk,

Marjolijn

Noedels met pinda's en kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *