Moussaka met een twist

Moussaka 8

Vorig jaar plaatste ik al het recept voor Griekse moussaka online, en dat smaakte zeker naar meer! Deze keer maakte ik echter niet de traditionele versie met gegrilde aubergine, maar paste ik het recept wat aan. Ik besloot courgette te gebruiken, die deze Griekse ovenschotel een totaal andere smaak geeft, maar die zeker niet minder lekker is. Moussaka met een twist dus! Ik had alleen niet genoeg geraspte kaas in huis, dus ik miste een beetje mijn krokante korstje. Goed excuus om hem nog een keertje uit te proberen. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 2 courgette
  • 3 tomaten
  • 1 zak voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Gedroogde oregano
  • Zout & peper
  • Olijfolie
  • 1 portie warme bechamelsaus

En zo maak je hem:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de courgettes in dunne plakken, leg ze op keukenpapier en strooi er wat zout over. Snijd ondertussen de tomaten in de dunne plakken, snipper de ui en pers de knoflook.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Doe het gehakt in de pan en bak deze rul. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng het gehaktmengsel op smaak met zout & peper en de gedroogde kruiden. Laat het gehaktmengsel zachtjes pruttelen op het vuur terwijl je verder gaat met de rest.
  4. Dep de courgettes droog met wat keukenpapier en gril ze in de grillpan, zodat ze van de mooie streepjes krijgen. Leg ze vervolgens weer op keukenpapier.
  5. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Leg vervolgens om en om de plakken courgette en tomaat trapsgewijs over de aardappelschijfjes. Verdeel vervolgens het gehaktmengsel over de ovenschaal.
  6. Giet de bechamelsaus over de ovenschotel, strooi er de geraspte kaas over en zet de moussaka voor ongeveer 30-40 minuten in de oven of totdat de kaas krokant is.
  7. Neem de moussaka uit de oven en laat hem nog even staan. Zo kun je hem makkelijker snijden en uit de ovenschaal tillen.

Ik heb nu twee keer moussaka op, de eerste de keer met aubergine en nu met courgette. Deze moussaka met een twist vind ik stiekem nog lekkerder smaken dan die met aubergine. De courgette heeft net iets meer bite en smaak dan de aubergine. Natuurlijk is dit puur persoonlijk! Ik ben erg benieuwd welke versie jullie voorkeur heeft, dus laat het hieronder even weten of misschien heb je juist nog wel een andere combinatie.

Smakelijk alvast!

Liefs,
Floortje

Moussaka 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *