Mexicaanse wraptaart

Mexicaanse wraptaart 1Elke weekend wordt er weer een nieuw weekmenu gemaakt. Omdat er afgelopen week bij Marjolijn werd verbouwd, at ze een paar dagen bij mij en mijn ouders mee. Voorwaarde was wel dat we deze keer samen een weekmenu moesten verzinnen. Nou, laat dat maar aan ons over! Zo kozen we een pasta, aten we een keer Hollandse pot en ook de cola kip waarvan jullie het recept vorige week al konden lezen, stond op tafel. Er bleef nog één dag over en mama stelde Mexicaans voor. Scrollend door ons te lange ooit-nog-eens-maken-lijstje kwamen we deze Mexicaanse wraptaart tegen. Een taart opgebouwd uit laagjes wraps met daartussen een lekker, pittige Mexicaanse vulling. Een mooie gelegenheid dus en we hebben gesmuld met z’n allen! Een aanrader en ook erg leuk om te serveren tijdens een feestje of als je gasten te eten krijgt. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Voor 4-6 porties heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 5 wraps
  • 500 gr. rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 zakje Mexicaanse tacokruiden
  • 100 ml. water
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten (400 gr.)
  • 1 blikje mais (300 gr)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Zout & peper
  • evt. canjunkruiden

De bereidingswijze voor de vulling is als volgt:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  2. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Doe de tacokruiden en het water erbij en roer alles goed door. Voeg vervolgens de roerbakgroenten, mais en tomatenblokjes toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout & peper. Voor wat extra pit kun je er eventueel nog wat cajunkruiden aan toevoegen.

De saus is nu klaar, tijd om de taart te maken! Bekleed de bodem van een springvorm met wat bakpapier, zodat de taart straks niet aan de bodem blijft plakken.

  1. Begin met een wrap, schep hier wat lepels vulling op en verdeel het over de wrap. Strooi er wat geraspte kaas over en leg hier weer een wrap op. Maak de taart zo laag voor laag en eindig met een laagje saus. Strooi er als laatste nog wat geraspte kaas over en zet de vorm voor 20 minuten in de oven (of totdat de kaas goed gesmolten is).

Deze taart is goed voor 4 grote porties, maar je kunt er ook 6 kleinere punten uit snijden. Lekker met een frisse tomatensalade en zelfgemaakte guacamole.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje & Marjolijn

Mexicaanse wraptaart 2

Mexicaanse wraptaart 3

One thought on “Mexicaanse wraptaart

  1. Pingback: 6x Mexicaanse WK gerechten | Zusjes koken over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *