Mexicaanse gehaktschotel met tortilla’s

Mexicaanse gehaktschotel 2Een tijdje terug plaatste ik al mijn recept voor Mexicaanse empanada’s met gehaktvulling. Ik had echter veel te veel vulling en te weinig deeg. Van het overgebleven gehakt heb ik toen deze Mexicaanse gehaktschotel met tortilla’s gemaakt. Lekker krokant door de geraspte cheddarkaas die je er over heen strooit vlak voordat je de ovenschaal in de oven stopt. Deze ovenschotel is erg lekker als hoofdgerecht met een frisse salade, maar mocht je ’s avonds een keer bezoek krijgen, maak dan een kleinere portie en serveer hem als borrelhap!

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 35o gram rundergehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • klein blikje maïs
  • geraspte cheddar
  • 1/4 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • zout
  • zak tortillachips

De bereidingswijze van deze Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s is als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en de maïs en laat de saus een kwartier sudderen.
  5. Voeg alle specerijen en breng het gehakt verder op smaak met zout.
  6. Vul een ovenschaal met de helft van de chips en doe daarop het gehaktmengsel. Vul daarna aan met de tortillachips en strooi er de geraspte cheddar over.
  7. Zet het 10-15 minuten in de oven, tot de cheddar mooi gesmolten is.

Smakelijk eten!

Marjolijn

 Mexicaanse gehaktschotel 1

3 thoughts on “Mexicaanse gehaktschotel met tortilla’s

  1. Pingback: 6x Mexicaanse WK gerechten | Zusjes koken over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *