Merry-Cherry-brownies

Merry-Cherry-Brownies

Afgelopen twee weken hebben we vier voorbeeldmenu’s laten zien. Maar de kerstdagen bestaat niet alleen uit het diner. De komende dagen zullen we dan ook nog heerlijke recepten te geven voor zoetigheden en voor het ontbijt! Het is de ideale tijd voor lekkere koekjes, taart of een cake. Deze Merry-Cherry-brownies zijn dan ook een ware traktatie voor de kerstdagen. Het is eigenlijk een heel makkelijk recept, want als je alles klaar hebt gezet, is het alleen een kwestie van bij elkaar voegen. Hup in de oven en klaar! Je zou dit ook kunnen eten als nagerecht.

Ingrediënten:

  • 200 gram boter
  • 200 gram chocolade extra puur 72%, gehakt
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram amandelen, grof gehakt
  • 150 gram gedroogde cranberry’s
  • 350 gram kersen zonder pit, uitgelekt
  • 100 gram bloem
  • poedersuiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het bakblik met bakpapier.
  2. Smelt de boter met de chocolade op laag vuur. Klop de eieren met de vanillesuiker en basterdsuiker in een kom luchtig. Roer de gesmolten chocoladeboter erdoor en voeg de amandelen, cranberry’s en kersen toe. Meng er de bloem en 1 mespunt zout door.
  3. Schep het beslag in het bakblik. Bak 35-40 minuten in het midden van de oven.
  4. Neem uit de oven. Laat 1 uur afkoelen en stort op een plank. Snijd in vierkante stukken en bestrooi de brownies met poedersuiker.

Je kunt deze brownies 2 dagen eerder maken. Eventueel kun je ze ook meenemen naar een diner bij iemand anders. Neem het dan mee in het bakblik en bestrooi dan pas met poedersuiker.

Smakelijk!

Marjolijn & Floortje

Merry-Cherry-Brownies 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *