Matt Preston’s Australische quiche

Matt Preston's Australische quiche

Afgelopen week deelde ik met jullie al de review van het kookboek van Matt Preston. Vandaag is het tijd voor een recept uit dit kookboek. Ik maakte een Australische quiche met spekblokjes, kaas en ui. Het fijne van dit gerecht is dat je ervoor kunt kiezen om het te maken met eigen deeg, maar bovenaan de bladzijde staat dat je gerust kunt kiezen voor kant-en-klaar deeg. Soms mag dat! Gelukkig maar, want het eigen deeg moet ook nog een uur rusten en daar had ik geen tijd voor. Volgende keer ga ik het wel proberen om te maken!

Ingredi├źnten (voor 4 personen):

  • 40 gram boter
  • 3 uien, in ringen
  • 2 stuks steranijs
  • 250 gram spekblokjes
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • pakje bladerdeeg

Bereiding:

  1. Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur. Bak de uien en steranijs circa 15-20 minuten, tot de uien gekarameliseerd zijn. Schraap het uit de pan en zet het even weg. Haal de steranijs eruit en gooi weg.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Veeg de koekenpan schoon en bak de spekblokjes uit zonder olie of boter op middelhoog vuur. Zet opzij.
  3. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en druk het goed aan. Verdeel de gebakken uien over de deegbodem.
  4. Klop de slagroom en melk langzaam door de eieren. Roer beide soorten kaas erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Schenk de helft van de vulling op de deegbodem en strooi de helft van de spekblokjes erop. Schenk de rest in de vulling en strooi de rest van de spekblokjes erover.
  6. Bak de quiche 40-45 minuten, tot de vulling goed gestold is en de bovenkant lichtbruin.

Smakelijk!

Marjolijn

Matt Preston's Australische quiche 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *