Mango-banaan smoothie

In de zomer maakte ik bijna elke dag wel een smoothie voor mezelf. Lekker, snel en vooral gezond want je hebt meteen (een deel van) je dagelijkse portie fruit binnen. Nu ik weer wat gezonder wil eten, ben ik ook weer begonnen met maken van smoothies. Ik drink hem bij het ontbijt, zodat je meteen een goede start van de dag hebt. Deze mango-banaan smoothie is toch wel favoriet; lekker romig en door havermout krijg je meteen een ‘vol’ gevoel, waardoor ik er alleen een cracker naast eet, om vervolgens de hele ochtend zonder hongergevoel door te komen.

Voor 2 personen heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

  • 1/2 mango
  • 1 banaan
  • 250 ml melk
  • 6 el havermoutvlokken

De bereidingswijze:

  1. Schil de mango en snijdt in stukken. Doe de andere helft van mango in een schaaltje en bewaar in de koelkast voor je smoothie van de volgende ochtend.
  2. Doe alle ingredienten in een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een romige smoothie. Als je een blender hebt, kun je natuurlijk ook alles in je blender doen, maar een blender zorgt voor wat meer afwaswerk.

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *