Linguine met zongedroogde tomaatjes

Linguine met zongedroogde tomaat 2

Zoals jullie weten, maak ik iedere week een weekmenu, waarna ik de wekelijkse boodschappen doe. Zo weet ik precies wat ik moet halen en wat we gaan eten. Zeker als je de hele dag hebt gewerkt of pas laat thuis bent, is het extra makkelijk als je niet eerst nog hoeft te verzinnen wat je die avond gaat eten om vervolgens in een overvolle supermarkt je spullen moet gaan halen. Afgelopen tijd was het erg hectisch en ik had niet zo’n zin om te kopen, dus ik was blij dat ik iets op het menu had staat wat niet te veel moeite vergt. Heel even twijfelde ik nog om toch in de auto te stappen richting supermarkt voor iets lekkers, maar deze linguine met zongedroogde tomaatjes is sneller klaar dan op en neer rijden naar de supermarkt! Benieuwd naar dit super snelle recept? Lees dan snel verder!

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 300 gram linguine
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 rode uien, in dunne halve ringen
  • 1/2 potje semi-gedroogde tomaten, in stukjes
  • 25 gram boter
  • 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 zakje rucola

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper 1 minuut. Voeg de ui en de zongedroogde tomaatjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de boter en de cherrytomaatjes toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  3. Giet de pasta af en doe in de koekenpan. Schep alles om en verdeel de pasta over de borden. Doe op ieder bord nog een handje rucola en serveer.

Smakelijk eten!

Marjolijn

Linguine met zongedroogde tomaat

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *