Linguine met zeevruchtensaus

Nog even en dan gaat het weekend weer beginnen. En wat voor weekend! Volgens de weersvoorspellingen gaat het een heel mooi weekend worden met heel veel zon en misschien tikken we zelfs al de 20 graden aan. En hoe kun je het weekend nu beter beginnen dan met een heerlijke pasta? Deze linguine met zeevruchtensaus stond een tijdje in een tijdschrift en vooral de combinatie van een romige saus met heerlijke (verse) zeevruchten, maken dat deze pasta mijn favoriet van dit moment is. Die gaat hier zeker vaker op tafel komen! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 25 gr. boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflook teentje, geperst
  • 1 tl. gedroogde koriander
  • 500 gr. gemengde zeevruchten (ik heb verse zeevruchten gebruikt, maar je kan ook heel goed zeevruchten uit de diepvries gebruiken)
  • 250 gr. mascarpone
  • 400 gr. tomatenblokjes
  • 2 el. tomatenpuree
  • 300 gr. linguine (ik gebruikte verse linguine, maar je kan ook gedroogde pasta gebruiken)
  • 1 citroen

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en koriander voor ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de zeevruchten, mascarpone, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer alles goed door. Breng de saus aan de kook en laat op middelhoog vuur zo’n 15 minuten pruttelen. Roer de saus regelmatig door.
  2. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp het gele van de citroen en voeg het toe aan de saus. Snijd de citroen over de helft, pers één deel uit en voeg ook het sap toe aan de saus.
  3. Giet de pasta af en meng deze door de saus. Schep alles goed door en breng op smaak met peper. Snijd de andere helft van de citroen in partjes en serveer deze bij de pasta.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje

Linguine met zeevruchtensaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *