Lentequiche

Lentequiche 1Aankomend weekend is het alweer Pasen en als je nog op zoek bent naar Paasrecepten houdt dan zeker de site in de gaten. De hele week plaatsen we namelijk de lekkerste recepten online voor tijdens het Paasontbijt of de brunch. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke lentequiche! De lente is de afgelopen weken al echt begonnen en we zijn al flink verwend met al dat mooie weer. Jij kunt je gasten ook verwennen met deze quiche en ze dat echte lentegevoel geven. Deze leuke miniquiches zijn klaargemaakt in ramequins en daarom krijgt elke gast zijn eigen quiche voorgeschoteld. Heb je deze niet? Geen probleem, gebruik dan een ander ovenvast schaaltje. Een echte aanrader voor Pasen, maar daarna natuurlijk ook nog erg lekker! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Dit recept komt uit de Allerhande en voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 2 zakken rucola
  • 450 gram tuinerwten, diepvries
  • 1 bakje munt, alleen de blaadjes
  • 1 bakje platte peterselie, alleen de blaadjes
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram Pecorino kaas
  • 100 gram dunne rauwe ham
  • 4 ramequins

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed elk vormpje met 1,5 plakje bladerdeeg. Snijd de rucola grof en houd 2 handjes achter. Verdeel de rucola en erwtjes over de 4 vormen.
  2. Snijd de munt en peterselie fijn. Klop de eieren met de slagroom, kaas en kruiden. Schenk over de quichebodems. Verdeel de ham erover.
  3. Bak de quiches in ongeveer 30 minuten gaar in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als ze te snel verkleuren of donker worden.
  4. Neem uit de oven en laat ze iets afkoelen. Serveer met de overgebleven rucola erop.

Smakelijk!

Marjolijn en Floortje

Lentequiche 2

3 thoughts on “Lentequiche

  1. Wat een leuke manier om eenpersoonsquiches te maken. Ik kijk al jaren verlekkerd naar losse quichevormpjes, maar vind ze altijd te duur om er meteen zes of meer aan te schaffen. Maar ramequins heb ik genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *