Lasagne met gerookte kip

Lasagne met gerookte kip close

Terwijl ik laatst door een oude Allerhande aan het bladeren was, zag ik deze lasagne met gerookte kip staan. Ik kreeg er spontaan zin in en besloot hem nog dezelfde avond te maken. Spinazie met kaas is altijd een goede combinatie en dat is bij deze lasagne niet anders. Normaal maak ik lasagne altijd met gehakt, maar deze variatie met gerookte kip is ook erg smakelijk! Lekker met stukjes stokbrood of een frisse salade, veel meer heeft deze lasagne niet nodig.

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 portie zelfgemaakte pastasaus (of 1 pot kant-en-klare pastasaus)
  • 1 pak lasagnebladeren
  • 1 pak diepvries spinazie à la crème (450 gr.), ontdooid
  • 250 gr. mascarpone
  • 250 gr. gerookte kipreepjes
  • 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt

En dit is de bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Schenk een dun laagje pastasaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Verdeel de helft van spinazie erover en daarover 1/3 van de mascarpone. Bedek met lasagnebladen. Schenk de helft van de resterende pastasaus erop en verdeel er de helft van de kipreepjes over.
  3. Bedek opnieuw met lasagnebladeren, de rest van de spinazie en vervolgens weer 1/3 van de mascarpone. Dek af met lasagnebladeren en de rest van de pastasaus en kipreepjes. Bek weer met lasagnebladeren, bestrijk met de rest van de mascarpone en strooi er de geraspte Parmezaande kaas over.
  4. Bak de lasagne in het midden van de oven in circa 35-45 minuten bruin en gaar.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje

Lasagne met gerookte kip

4 thoughts on “Lasagne met gerookte kip

  1. Is de smaak heel anders als je gewone spinazie gebruikt???
    Wat een lekkere gerechten staan er op jullie site zeg. Kom jullie vaker bezoeken.

    • Bedankt voor je berichtje Pauline! Erg leuk om te horen 😀 De smaak is niet heel anders als je gewone spinazie gebruikt, maar je zou hem dan wel even in de pan moeten gooien (zodat de spinazie slinkt) en zorgen dat het goed is uitgelekt, anders wordt het denk ik wel een natte bedoeling.

    • Goed om te horen Pauline! Ik denk dat ik deze lasagne binnenkort ook maar weer eens ga maken. Misschien dat ik nog een kleine variatie doe met geitenkaas o.i.d. Liefs, Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *