Kruidige kokos-pompoensoep

Kruidige kokos-pompoensoep 3

Omdat ik nog een hele pompoen had, wilde ik daar graag een soep van maken. Ik had niet kunnen bedenken dat ik pompoen zo lekker zou vinden. Vorige week was het namelijk pas de eerste keer dat ik zelf pompoen klaar heb gemaakt en dat was zeer goed gelukt. Toen ik met deze kruidige kokos-pompoensoep bezig was, bedacht ik me opeens dat zelf soep maken ook niet eens zo moeilijk is! Ik ga het in ieder geval zeker vaker doen. Het enige wat een tegenvaller was, was dat ik de hele pompoen moest schoonmaken en in blokjes snijden of hakken… Het was een heel karwei en ik had me iets verkeken op de tijd. Later kwam ik erachter dat je de pompoen ook kan schillen met een dunschiller, dus dat is een tip voor jullie! Gelukkig maakte het niet uit dat we pas om zeven uur aten. Het is moeilijk om aan te geven voor hoeveel personen deze soep is, aangezien je hem als een maaltijdsoep kunt eten of als een voorgerecht.

Ingrediënten voor een volle pan soep:

 • 1 kilo pompoen, schoongemaakt en in blokjes
 • 1 eetlepel rode currypasta
 • 1 liter kippenbouillon
 • 400 ml. kokosmelk
 • paar verse korianderblaadjes
 • evt. geitenkaas verkruimeld

Bereiding:

 1. Bak in een grote pan de currypasta even aan op halfhoog vuur.
 2. Doe de pompoenblokjes en de kippenbouillon in de pan, leg de deksel erop en breng het aan de kook. Kook het ongeveer 10 minuten of tot de pompoen zacht is.
 3. Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
 4. Zet de pan weer op het vuur en doe de kokosmelk erbij. Verwarm de pompoensoep nog even en schep het in een kom. Verkruimel er wat geitenkaas boven en garneer met de verse korianderblaadjes.

Dit is een heel eenvoudige pompoensoep. Er zijn nog heel veel verschillende variaties. Wat is jouw favoriet?

Liefs,

Marjolijn

Kruidige kokos-pompoensoep 4

2 thoughts on “Kruidige kokos-pompoensoep

 1. Pingback: Wortelsoep | Zusjes koken over

 2. Pingback: Pompoenrisotto - Zusjes koken over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *