Kruidige couscous met kip en chorizo

Kruidige couscous met kip en chorizo 2

We kunnen alweer een aantal dagen genieten van prachtig weer! Het lijkt wel zomer, zo lekker is het buiten. Afgelopen weekend is de bbq alweer in gebruik genomen en laten we hopen dat er nog veel van zulke momentjes mogen komen. Het enige ‘nadeel’  aan dit warme weer is dat ik weinig zin heb om te koken. Want om met dit weer nu aardappels, vlees en groente te eten? Nee, dat werd hem niet. Juist op dit soort dagen is het handig als het eten snel klaar is en je buiten kunt genieten van een lekkere makkelijke maaltijd. Deze kruidige couscous met kip en chorizo van Donna Hay is zo’n receptje dat binnen een half uur op tafel staat. En blijft er een restje over? Neem het dan de volgende dag mee als lunch, want ook koud smaakt deze kruidige couscous erg lekker! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Ingrediënten:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gram kipfilet, in stukjes
  • 150 gram chorizo, in plakjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 200 gram couscous
  • 400 ml gekookt water

Bereiding:

  1. Kook het water in een waterkoker.
  2. Doe de ui, kip, chorizo en knoflook in een pan en bak op halfhoog vuur 5-6 minuten, tot de kip gebruind is.
  3. Doe de couscous en het water in een kom en dek af met huishoudfolie.
  4. Als al het water is opgenomen, schraap je met een vork de couscous los.
  5. Schep de couscous op een bord en doe het kipmengsel erover.

Smakelijk eten!

Liefs,
Marjolijn

Kruidige couscous met kip en chorizo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *