Kruidensalade met geitenkaas

Kruidensalade met geitenkaas 2

Als voorgerecht is het heel lekker om iets van een salade te maken. Let op dat je het voorgerecht niet te groot maakt, er komen natuurlijk nog meer gangen en je wilt niet dat je gasten al helemaal vol zitten! Deze kruidensalade met geitenkaas is perfect. Het is een frisse salade met geitenkaas en rode druiven. Het leuke is dat je eventueel kinderen kunt laten meehelpen om de sterren uit de geitenkaas te steken. Wij gebruikten hier geitenkaasbeleg voor, zodat de sterren niet te dik zijn.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 gram rucola
  • 30 gram gemengde kruiden, zoals peterselie, bieslook, basilicum
  • 150 gram geitenkaas, plakjes beleg
  • 150 gram pitloze, rode druiven
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • zeezout
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sherry

Bereiding:

  1. Steek sterretjes uit de geitenkaas. Meng de kruiden met de sla en de gesnipperde ui.
  2. Maak de dressing door de olijfolie en sherry te mengen. Breng op smaak met zeezout. Sprenkel de dressing over de sla.
  3. Verdeel de sla over 4 borden. Garneer met de druiven en de geitenkaassterren.

Smakelijk!

Floortje & Marjolijn

Kruidensalade met geitenkaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *