Krieltjes met kruidenboter

Krieltjes met kruidenboter 2

Deze krieltjes met kruidenboter zijn een ideaal bijgerecht voor op het kerstmenu. Ze zijn zo klaar en je zou ze kunnen combineren met een ander aardappelgerecht zodat de eters zelf kunnen kiezen wat ze willen eten. Het fijne is dat je dit gerecht al een dag vantevoren kan klaarmaken, maar als je het op de dag zelf doet, is het ook niet zo veel werk. Vooral omdat je de aardappeltjes in de schil kookt.

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 250 gram krieltjes of kleine aardappelen
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 theelepels zeezout
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur

Bereiding:

  1. Kook de aardappeltjes in de schil 15 minuten in water met zout gaar.
  2. Roer ondertussen de peterselie, bieslook, knoflook en het zout door de boter. Breng op smaak met peper.
  3. Giet de krieltjes af, laat een beetje afkoelen en voeg de kruidenboter aan de nog warme aardappeltjes toe en schep om.

Als de aardappeltjes te groot zijn, kun je ze eventueel ook doormidden snijden.

Smakelijk!

Floortje en Marjolijn

Krieltjes met kruidenboter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *