Krielaardappeltjes uit de oven


Deze krielaardappeltjes uit de oven zijn een waar feest! Niet alleen om te eten (want het zal bij vrijwel iedereen een succes zijn), maar ook om te maken. Je hoeft de krieltjes niet te schillen (de schil wordt namelijk lekker krokant) en het enige wat je toevoegt is wat olijfolie, zeezout en wat verse tijm. Een kind kan de was doen! En je kunt ze bij zowel vis of vlees eten. Kortom; een regelrechte kersthit!

Voor 6-8 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 kilo krielaardappeltjes
  • (Verse) tijm
  • Zeezout
  • Olijfolie

Zo maak je het:

  1. Was de aardappeltjes, verwijder eventuele oneffenheden en doe ze in een grote pan.
  2. Kook de aardappeltjes 10 minuten voor en laat een beetje afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal (eventueel kun je de grote nog een keer doormidden snijden). Giet er wat olijfolie over en strooi er flink wat zeezout en tijm over.
  4. Zet de schaal in de oven en bak de aardappeltjes 20 minuten in de oven. Schep af en toe de aardappeltjes om, zodat ze allemaal een krokant jasje krijgen.

Makkelijk toch?! Eventueel kun je de tijm ook vervangen door rozemarijn of je voegt twee hele teentjes knoflook toe die je lichtjes gekneusd hebt.

Liefs,
Floortje & Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *