Kokosvis uit de oven

Hoe staat het met de goede voornemens? Het is nu 1 februari en wij houden het goed vol. We zijn niet overdreven aan het lijnen, maar letten nog steeds goed op wat we eten. Ik ontbijt gezonder, yoghurt met vers fruit en muesli, eet als tussendoortje fruit en ’s avonds eten we ook weer gezond. Deze kokosvis uit de oven past hier dus heel goed bij. We waren gisteren wat later thuis en ik had niet heel veel zin om te koken, maar gelukkig stond dit binnen een halfuur op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 struik paksoi, in stukjes
  • 4 tilapiafilets
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • peper en zout
  • 1 pakje kokosmelk (200 ml)
  • 250 gram eiermie
  • 2 eetlepels wokolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 limoen, in partjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de vis op aluminiumfolie in een ovenschaal. Leg er ongeveer de helft van de ui op en bestrooi met peper en zout.
  2. Vouw de folie goed omhoog en giet de kokosmelk erbij. Vouw het pakketje een beetje dicht. Bak de vis in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat nog even in de pan zitten.
  4. Verhit de twee eetlepels olie in een wok. Wok eerst de witte stukken van de paksoi, deze zijn namelijk wat harder en hebben iets langer nodig. Bak samen met de ui die je nog over hebt. Schep de mie en de groene stukken paksoi erdoor. Schep hier nog de sojasaus en sesamolie over en bak nog 1 minuut.
  5. Verdeel de mie over vier borden en leg op ieder bord een visfilet. Garneer met partjes limoen.

Hoe staat het met jouw goede voornemens? Lukt het nog om vol te houden?

Marjolijn

Kokosvis uit de oven 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *