Kokossoep met garnalen

Kokossoep met garnalen 2

Er zijn van die avonden dat je al weet dat je niet zo veel honger zult hebben. Wij hebben dit vaak als we zondagmiddag een verjaardag hebben. Je snoept toch altijd op zo’n feestje en dan weet je dat je niet veel honger zult hebben als je thuiskomt. Toch is het verstandiger om iets te eten, anders ben je nog de hele avond aan het snaaien. Wij aten afgelopen keer na afloop van een verjaardag deze kokossoep met garnalen. Op de foto zijn de garnalen niet meer te zien, die zijn namelijk naar de bodem gezonken, maar ze zitten er echt in!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stengel citroengras
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • 1 liter visbouillon
  • 500 ml kokosmelk
  • 4 plakken gember
  • 16 grote rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels verse koriander

Hoe maak je deze kokossoep?

  1. Snijd tot aan de wortel sleuven in het citroengras, maar houd de stengel heel.
  2. Bak al roerend 1 minuut de currypasta in de olie in een ruime pan op halfhoog vuur.
  3. Voeg citroengras, bouillon, kokosmelk en gember toe en breng aan de kook. Laat 4 minuten sudderen.
  4. Doe de garnalen erbij en kook nog 2 minuten.
  5. Roer er suiker, limoensap en vissaus door.
  6. Verwijder het citroengras en de gember en schep in 4 kommen. Strooi als laatste de koriander erover.

Smakelijk!

Marjolijn

Kokossoep met garnalen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *