Kip met limoen in kokossaus – foodblogswap

Kip met limoen in kokossaus 2

Voor de foodblogswap van augustus mochten we iets koken van de site: uitdekeukenvanarden. Toen ik ging zoeken naar een recept, begon ik me zorgen te maken over het feit dat er veel recepten om brood te bakken op stonden. Dat is nou niet een van de dingen die hoog op mijn verlanglijstje staat. Maar toen ik ging scrollen en er maar recepten bleven komen, nam ik eens een kijkje in het receptenoverzicht. En daar bleef ik ook scrollen. Nu begon ik me ook zorgen te maken, maar dat was omdat ik gewoon niet wist wat ik moest kiezen! Er staat zoveel lekkers op! Zou ik voor zoet gaan of toch voor hartig? Of kip? Al bijna 7 jaar is Levine bezig met haar blog en dat is duidelijk te zien. Er staat zoveel lekkers op dat het zeker de moeite waard is om te gaan kijken. Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor iets met kip. Wij eten zelf ook vaak kip en ik vond het leuk om iets te maken wat snel op tafel kan. Ik heb gekozen voor de kip met limoen in kokossaus omdat het me meteen aantrok.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram rijst
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 rode peper, zonder zaadjes en in kleine stukjes
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
  • 4 bosuitjes, in ringetjes
  • 150 ml kokosmelk (blik of flesje)
  • 1 eetlepel Thaise vissaus

Bereiding:

  1. Marineer de blokjes kipfilet met de geraspte schil en het sap van de limoen. Laat 1 uur afgedekt op het aanrecht staan, dan kan de kip op temperatuur komen.
  2. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Haal de kip uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Je houdt nog een beetje marinade over, bewaar dit voor later.
  4. Verhit een wok en voeg de olie toe. Roerbak de kip op hoog vuur in 4 minuten bruin.
  5. Voeg de rode peper toe en bak 1 minuut mee.
  6. Zet het vuur laag en voeg de bosui, de koriander, kokosmelk, vissaus en de overgebleven marinade toe. Laat het nog een paar minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.
  7. Haal de kip van het vuur en serveer met de rijst.

Het was een heerlijk gerecht en ondanks dat de kip een uur moet marineren, was het daarna heel snel klaar. Een aanrader dus! Kijk ook eens op foodfriendsforever.wordpress.com, want zij hebben iets van onze site gekookt!

Kip met limoen in kokossaus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *