Kip met kokosnoedels

Ineens is het toch nog lekker nazomerweer dit weekend en morgen wordt het nog mooier! Ideaal eigenlijk voor deze kip met kokosnoedels. Het is heel snel kaar en je hebt er allemaal lekkere, frisse ingrediënten voor nodig. Mocht je de rode currypasta te pittig vinden, kan je deze ook heel goed vervangen door groene currypasta, die is iets milder. Binnen 20 minuten staat dit op tafel en dat betekent dat je nog iets langer buiten kan zitten…

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels Thaise rode currypasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gedroogde rijstnoedels
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel limoen
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • handje koriander
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel vissaus

Bereiding:

  1. Doe de noedels in een hittebestendige kom en zet ze onder kokend water. Laat ze 10 minuten staan of tot ze zacht zijn. Giet ze daarna af.
  2. Halveer de kipfilets in de lengte. Meng de currypasta met de olijfolie en besmeer de kipfilet aan beide kanten met het mengsel. Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur en bak de kip 3-4 minuten aan elke kant of tot ze gaar zijn.
  3. Los de suiker op in het limoensap, giet dit over de noedels en schep alles om met de lente-ui, koriander, kokosmelk en vissaus.
  4. Verdeel de kokosnoedels over de borden en leg de kip erbij. Serveer met partjes limoen.

Smakelijk!

Marjolijn

P.s. Mocht je het kijkje in de keuken bij Floortje verwacht hebben, dan klopt dat! Maar in Australië is de internetverbinding niet zo geweldig dus die hebben we even opgeschoven! Des te leuker is het als ze weer terug is van vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *