Kip geglaceerd met ahornsiroop

Kip geglaceerd met ahornsiroop 2

Soms eten we ook gewoon AVG (aardappelen, vlees en groenten). Om het dan toch iets anders te maken kijk ik of iets lekkers kan doen met het vlees of met de groenten. Zo ook met deze kip geglaceerd met ahornsiroop van Donna Hay. Het verrassende is de ahornsiroop, die je overigens gewoon bij de supermarkt kan kopen. Ik had alleen de chilivlokken rechtstreeks uit het potje in de pan gedaan, zonder het af te meten op een theelepel en hij was dus redelijk pittig! Pas dus op met de chilivlokken!

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 60 ml ahornsiroop
  • 60 ml water
  • 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 1/2 theelepel grof zeezout
  • 1/2 theelepel grofgemalen zwarte peper
  • 2 kipfilets

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de ahornsiroop, water, chilivlokken, zout en peper in een antiaanbakpan op matig hoog vuur tot het pruttelt.
  2. Voeg de filets toe en bak ze 4-5 minuten aan iedere kant, tot ze goed gaar zijn. Geef er het bakvocht bij.

Wij aten dit met gekookte aardappelen en sperziebonen. Door het vocht van de kip hadden we ook jus voor bij de aardappelen. Hij was heerlijk mals en pittig gekruid.

Kip geglaceerd met ahornsiroop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *