Jambalaya

We zitten nog in augustus, maar buiten lijkt het alsof de herfst al is begonnen. Ik hoop van harte dat we nog een paar mooie, zonnige dagen krijgen, maar tot die tijd zorgen we gewoon voor wat zomer op ons bord! Bijvoorbeeld met deze jambalaya met kip en boontjes. Jambalaya is een Creoolse rijstschotel, waarbij de rijst samen met wat groenten en vlees in een pan worden gekookt. Wat betreft smaak kun je het een beetje vergelijken met paella. Ik kook deze keer een combinatie van chorizo met kip, paprika en boontjes, maar je kunt de ingrediënten helemaal naar smaak uitkiezen. Ga bijvoorbeeld voor ham in plaats van kip of voeg wat schaaldieren toe. Ik weet zeker dat er een variant tussen zit die je lekker vindt. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 kippenbouillontabletten
  • 700 ml. gekookt water
  • 125 gr. chorizo, in blokjes
  • 250 gr. kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 200 gr. sperziebonen
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. cayennepoeder
  • peper & zout
  • 200 gr. witte rijst

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Voeg de kippenbouillontabletten toe aan het gekookte water en zorg ervoor dat de tabletten volledig worden opgenomen.
  2. Verhit een hapjespan of wok en bak hierin de chorizo uit. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Giet het meeste vet van de chorizo af, maar zorg dat er ongeveer 2 el. in de pan blijven. Fruit de ui zachtjes aan, voeg de kip en de groenten toe en bak alles 5 min. goed door.
  3. Breng op smaak met peper & zout en voeg de paprika- en cayennepoeder toe. Voeg de rijst toe, giet de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en laat de rijst met de deksel op de pan in +/- 20 minuten gaar worden. De jambalaya is gaar, wanneer al het vocht is opgenomen.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *