Italiaanse bol met avocado en hüttenkäse


Doordeweeks ontbijt ik met een kommetje yoghurt, cruesli en vers fruit, maar in het weekend probeer ik altijd wel wat meer werk te maken van mijn ontbijt of lunch. En aangezien het vandaag zondag is, deel ik dit recept voor een heerlijk broodje met jullie! Toen ik laatst in de supermarkt was nam ik een bakje hüttenkäse mee. Mijn oma at dat vroeger op brood en ik dacht altijd dat ik het niet lekker vond. Gelukkig heb ik het een tweede kans gegeven, want er staat nu altijd een bakje in de koelkast haha. Hüttenkäse (ook wel bekend onder de naam cottage cheese) is een romige, beetje kwarkachtige kaas met een korrelige structuur. Deze kaas is niet alleen erg lekker, maar ook erg gezond omdat er bijna geen vetten en koolhydraten in zitten. Ideaal dus wanneer je op de lijn wilt letten of veel sport. Ik heb deze Italiaanse bol met avocado en hüttenkäse afgemaakt met plakjes gerookte zalm, maar mocht je niet van gerookte zalm houden kun je die ook vervangen voor rauwe ham of cervelaat. Kies gewoon wat jij het lekkerste vindt!

Voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 eetlepels hüttenkäse
  • 1 avocado
  • paar druppels citroensap
  • snufje chilipoeder
  • peper & zout
  • 2 Italiaanse bollen
  • Gerookte zalm

En zo maak je dit broodje:

  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in een schaaltje.
  2. Prak de avocado fijn met een vork en voeg de hüttenkäse toe. Doe de citroensap erbij en meng het even goed door elkaar. Breng op smaak met de chilipoeder, peper & zout.
  3. Halveer de Italiaanse bol, besmeer met het avocado-hüttenkäsemengsel en verdeel er de gerookte zalm over.

Fijne zondag!

Liefs,
Floortje

2 thoughts on “Italiaanse bol met avocado en hüttenkäse

  1. Ja huttenkase is typisch zo’n ondergewaardeerd ingrediënt! Ik vind het lekker maar gebruik het eigenlijk ook te weinig. Dit lijkt me een lekker broodje voor het weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *