Hotdogs

Hotdog met gefrituurde uitjes en guacamole

Ik wilde al een tijdje de hotdogs namaken die wij in Barcelona gegeten hebben. Het waren namelijk geen gewone hotdogs met zuurkool maar in combinatie met guacamole! Nu weten jullie al lang dat wij gek zijn op guacamole en dat is dus de reden dat ik deze hotdogs graag wilde maken. Ik heb uiteindelijk twee versies gemaakt: hotdog met gefrituurde uitjes en guacamole en een hotdog met zongedroogde tomaatjes, rucola en guacamole. Ik hield nog wat guacamole over, maar die hebben we opgegeten met de overige worstjes zonder broodjes!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Basisrecept guacamole
  • 4 hotdogbroodjes
  • 8 bockworsten
  • gefrituurde uitjes
  • geraspte kaas
  • rucola
  • 8 zongedroogde tomaatjes

Bereiding:

  1. Verwarm de worsten in een pan met warm water, laat ze niet koken!
  2. Doe de broodjes voor 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  3. Snijd de broodjes open.

Versie hotdog met gefrituurde uitjes en guacamole:

  1. Leg de bockworst in het broodje en smeer er guacamole op. Strooi er een handje gefrituurde uitjes en geraspte kaas over.

Versie hotdog met zongedroogde tomaatjes, rucola en guacamole:

  1. Leg de bockworst in het broodje en doe er wat rucola op.
  2. Smeer ook hier guacamole op en bestrooi met geraspte kaas. Leg er als laatste 4 zongedroogde tomaatjes op.

Ik heb van de rucola, geraspte kaas en gefrituurde uitjes niet precies de hoeveelheden opgeschreven, maar dat ligt aan hoeveel jij er op wil doen!  Eventueel kun je ook alle ingrediënten op tafel zetten en zelf laten beleggen. Het aantal broodjes wat je wil gebruiken kan ook verschillen. Wij kozen voor 2 broodjes per persoon en aten de overige worstjes op zonder broodje. Als je dat te weinig vindt, kan je het aantal broodjes aanpassen of je eet er een salade bij.

Smakelijk!

Marjolijn

Hotdog met zongedroogde tomaatjes en guacamole 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *