Hete bliksem met pecannoten

Hete bliksem met pecannoten 2

Ik had nog nooit hete bliksem op. Ik heb het nog even nagevraagd aan mijn moeder en die zei: ‘Daar hoefde ik niet mee aan te komen, dat vonden jullie net warme appelmoes.’ Tja, wat moet je daar op zeggen? Blijkbaar vond mijn oma het heerlijk en was het een van haar lievelingsgerechten. Nu ik het eenmaal op heb, kan ik dat heel goed begrijpen! Deze hete bliksem met pecannoten is erg fris door de appel en het verrassende ingrediënt is toch wel de danablue. Daardoor krijg je een lekkere pittige smaak.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1,3 kilo aardappelen, geschild en in stukken
  • 200 ml appelsap
  • 75 gram roomboter
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 4 appels, bijvoorbeeld Elstar, geschild en in blokjes
  • 100 gram danablue
  • 50 gram pecannoten
  • 70 gram rozijnen

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Verwarm de appelsap met de roomboter en de kaneel. Giet de aardappelen af en stamp ze samen met de appelsap tot een puree. Laat de ondertussen de rozijnen wellen in warm water voor maximaal 15 minuten.
  3. Schep daarna de blokjes appel erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verkruimel de kaas boven de stamppot en doe de rozijnen erdoor. Bestrooi als laatste met de pecannoten en schep het geheel nog eens om. Verdeel over 4 borden en serveer.

Zijn er bij jullie nog recepten die je vroeger niet lustte, maar nu wel zelf klaarmaakt?

Smakelijk!

Groetjes, Marjolijn

Hete bliksem met pecannoten

One thought on “Hete bliksem met pecannoten

  1. Pingback: Appeljachtschotel - Zusjes koken over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *