Herfstsalade met karbonade

Herfstsalade met karbonade 2

Deze herfstsalade met karbonade en krieltjes is een hele simpele maaltijd. Soms is het fijn om na een lange dag niet al te ingewikkeld te koken. Wat gebakken aardappeltjes, een stukje vlees en een lekkere salade. Pas wel op met de rode-wijnazijn, als je te veel pakt, wordt de salade heel zuur. Achteraf had ik nog een restje Gorgonzola door de salade kunnen doen, maar dat ben ik vergeten. Misschien is het wel een lekkere tip voor jou?

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel vloeibare bakboter
  • 4 ribkarbonades
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 700 gram krieltjes
  • 1 zak slamelange
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • 1 peer, geschild en in blokjes
  • 50 gram gepelde walnoten, in stukjes
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel vloeibare boter in een koekenpan en bak de krieltjes eerst op laag vuur, daarna op hoog vuur. Ik gebruik altijd wat olijfolie en wat boter, zodat de krieltjes mooi goudbruin en knapperig worden.
  2. Verhit intussen ook 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de karbonades op hoog vuur aan beide kanten bruin aan. Voeg de champignons toe, draai het vuur laag en bak de karbonades en de champignos in 5 minuten per kant gaar. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  3. Maak de salade door de slamelange te mengen met wijnazijn, peer en walnoten.
  4. Verdeel de krieltjes en ribkarbonades met champignons over 4 borden. Serveer de salade in aparte bakjes.

Smakelijk,

Marjolijn

Herfstsalade met karbonade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *