Hele zeebaars met pompoen en paprika

Wanneer je deze hele zeebaars met pompoen en paprika serveert aan je gasten, is het feest pas echt begonnen! Zo’n hele vis omringd door kleurige groente ziet er niet alleen heel feestelijk uit, het is ook nog eens erg makkelijk in de bereiding. Stop de hele vis met de pompoen en paprika in de oven en ongeveer 35 minuutjes later kan je genieten van een heerlijk stukje vis. Kleine tip; zorg er wel voor dat je je vis op tijd bestelt bij de visboer.

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 1 hele zeebaars (+/- 1,6 kg), schoongemaakt, evt. kun je de kop verwijderen
  • 2 tl. gerookte paprikapoeder
  • 2 paprika’s, schoongemaakt en in dunne repen gesneden
  • 1 flespompoen (+/- 500 gr.), gechild, zaden verwijderd en in dunne plakken gesneden
  • 100 ml. witte wijn
  • 1 citroen, in plakjes
  • Verse rozemarijn (ong. 4 takjes)
  • Peper & Zout
  • Olijfolie

De bereidingswijze:

  1. Snijd het vel van de zeebaars een paar keer in, maar snijd niet te diep.
  2. Meng het paprikapoeder, 1 tl. zeezout, wat versgemalen peper met de olijfolie en wrijf de vis van binnen en buiten in met dit mengsel. Vul de holte met de rozemarijn en een paar plakjes citroen.
  3. Schep de rest van het oliemengsel door de pompoen en paprika en verdeel de groenten over een met olijfolie ingevette ovenschaal.
  4. Zet de ovenschaal in de oven voor zo’n 8 minuten en schep het halverwege even door elkaar. Leg de vis op het mengsel, net als de rest van de citroen en schenk de wijn eromheen.
  5. Zet de ovenschaal opnieuw in de oven en bak de vis in 30-40 min. (afhankelijk van de dikte/grootte van de vis) gaar. De vis is gaar wanneer het dikste deel van het visvlees net ondoorzichtig is.

Bereidingswijze

Liefs,
Marjolijn & Floortje

 Hele zeebaars met pompoen en paprika 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *