Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes. Toen ik laatst ging lunchen met een vriendin, had ze het erover dat zij voortaan haar eigen koekjes maakte. Het was helemaal niet moeilijk, vertelde ze. Ze had het onder andere over havermoutkoekjes. Een paar dagen later had ik het erover met Floortje en zij had nog een heleboel recepten voor havermoutkoekjes. Ze stuurde wat recepten aan mij door en zo kan ik zelf aan de slag. Wat was dit inderdaad makkelijk! Ik kon me dan ook niet echt beheersen toen ze uit de oven kwamen en heb er, zodra ze een beetje afgekoeld waren, meteen eentje geproefd. En ik was verkocht! Het is echt niet veel werk en ze zijn heerlijk! Dus vandaag het super makkelijke recept van deze gezonde havermoutkoekjes.

Ingrediënten voor ongeveer 16 koekjes:

  • 100 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 35 gram noten (ik gebruikte een mix van walnoten en amandelen)
  • 20 gram geraspte kokos
  • 2 eetlepels honing

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Doe de bananen samen met de noten in een keukenmachine en maal kort fijn. Zorg dat het niet te fijn wordt. Roer er de havermout, kokos en honing door.
  3.  Maak met behulp van een lepel 16 hoopjes op het bakpapier. Druk ze wat aan met de bolle kant van de lepel. Zet de koekjes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15-20 minuten. Laat ze wat afkoelen en klaar zijn je gezonde koekjes!

Ik heb nu walnoten en amandelen gebruikt, maar je kan op zoveel manier variëren! Denk aan rozijnen, chocola, pompoenpitten en allerlei soorten noten. Wat zou jij erin doen?

Smakelijk!

Marjolijn

6 thoughts on “Havermoutkoekjes

  1. Hoi,
    Ik ben weer deze heerlijke koekjes aan het maken, maar heb ff een vraagje. Zetten jullie de oven op hete lucht? Bij mij zijn ze na 25 min op 180 graden onder- en bovenwarmte nog niet bruin. Ze staan bij mij ong. 30 min in de oven denk ik. Dat moet toch korter kunnen.
    Groetjes, Pauline

    • Je kunt ze inderdaad beter op hetelucht afbakken dan op onder- en bovenwarmte. Anders misschien de temperatuur iets verhogen, dan wil ook nog eens per over uitmaken 🙂 Laat je weten of het gelukt is? Groetjes, Marjolijn

  2. Pingback: Fruitige havermoutkoekjes | tastyhealthycooking

  3. Ik heb ze van de week op de BSO waar ik werk ook weer gebakken met de kids. Lekker gezond snoepen. De kids waren super enthousiast. Thanks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *