Hartige taart met zoete aardappel en chorizo

Nu ik ruim twee maanden geleden bevallen ben, moet ik wel even wennen aan ons nieuwe ritme. Jasmijn krijgt om 5 uur een fles en tussen 6 en 7 heeft ze soms haar huiluurtje. Dat betekent even geen ingewikkelde recepten of ik moet iets verzinnen wat ik al vooraf kan klaarmaken. Zo kwam ik op deze hartige taart met zoete aardappel en chorizo. De combinatie van chorizo, geitenkaas en zoete aardappel is heerlijk! Lekker met een salade erbij of gewoon zo. Het enige nadeel is dat bij mij het bladerdeeg altijd een beetje aan de quichevorm vastplakt, hoe goed ik deze ook invet. En weet iemand of het uitmaakt welke kant je van het bladerdeeg tegen de quichevorm aanlegt? Misschien maakt dat ook nog iets uit?

Je hebt de volgende ingredienten nodig:

  • 4-5 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
  • 400 gr. zoete aardappel, geschild en in stukjes van 1 cm.
  • 350 gr. wortels, geschrapt en in stukjes van 1 cm.
  • 1/2 tl. korianderpoeder
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 el. olijfolie
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 125 ml. slagroom
  • 100 gr. chorizoworst, in blokjes gesneden
  • 80 gr. zachte geitenkaas, verkruimeld

En dit is de bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden  en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Bekleed een ingevette quichevorm (24 cm. doorsnee) met het bladerdeeg, prik gaatjes met een vork, dek het af met bakpapier en vul met een steunvulling (speciale korrels of ongekookte rijst).
  3. Verdeel de zoete aardappel en wortel over de bakplaat, bestrooi met de koriander, komijn, zout & peper, besprenkel met de olijfolie en schep het door elkaar. Bak de groenten en deegvorm 10 min. in de oven. Haal de steunvulling en het bakpapier uit de taartvorm, zet hem terug in de oven en bak de bodem en groenten nog eens 10 minuten in de oven (laat de groenten evt. nog wat langer in de oven totdat ze zacht zijn).
  4. Laat de groenten een beetje afkoelen en pureer de helft met een staafmixer. Klop de eieren en de room door elkaar, spatel alle groenten erdoor en breng op smaak met zout & peper.
  5. Schep alles in de deegbodem, strooi er de chorizo en geitenkaas over en zet de taart voor zo’n 20 minuten in de oven of tot de vulling stevig is.
  6. Laat voor het snijden de taart eerst 5 minuten afkoelen.

Lekker met een groene salade.

Smakelijk!

Marjolijn

4 thoughts on “Hartige taart met zoete aardappel en chorizo

  1. Hoi Zusjes,
    Ik doe altijd een stuk bakpapier in de vorm. Je tilt de taart makkelijk uit de vorm en schuift hem dan van het bakpapier af of een snijplank.
    Ik ga dit recept zeker een keer proberen alleen dan met kipfilet broodbeleg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *