Hartige pannenkoeken met blauwe bessen en spek

Hartige pannenkoek met blauwe bessen en spek 2

Deze hartige pannenkoeken met blauwe bessen en spek maakte ik toen ik niet zo’n zin had om te koken. We hadden zin in iets lekkers maar het moest niet te veel werk zijn. Nu vind ik pannenkoeken altijd heel erg lekker om te eten, maar na drie pannenkoeken zit ik echt helemaal vol. Door de spek vult het natuurlijk ook goed, terwijl de blauwe bessen het een frisse smaak geven. Lekker met wat stroop of maple syrup erover en smullen maar!

Ingredi├źnten:

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 700 ml melk of karnemelk
  • 4 eetlepels zachte boter
  • 200 gram ontbijtspek
  • maple syrup of keukenstroop
  • 1 bakje blauwe bessen

Bereiding:

  1. Meng in een ruime kom het bakmeel met een snuf zout. Maak een kuiltje in het meel, breek de eieren erboven en klop deze met de melk door het beslag.
  2. Schenk het beslag door een zeef zodat alle klontjes eruit zijn.
  3. Verhit een beetje van de boter in een koekenpan en bak het spek uit. Haal deze uit de pan en leg ze op een bordje.
  4. Leg twee of drie plakjes spek in de pan en schenk er het beslag over. Draai de pan zodat het beslag over de bodem uitvloeit. Bak de pannenkoek goudbruin, draai om met een spatel en bak ook de andere kant goudbruin. Doe hetzelfde met het resterende beslag.
  5. Verdeel de pannenkoeken over de borden, schenk er de maple syrup of keukenstroop erop en bestrooi met de blauwe bessen.

 

Hartige pannenkoek met blauwe bessen en spek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *