Ham-kaas croissantjes

In het weekend ontbijten/brunchen we altijd uitgebreid met het hele gezin. Lekker beleg, verse warme broodjes en soms als extraatje een worstenbroodjes of croissantje. Toen ik nog in de bakkerij werkte, was ik al een groot fan van de ham-kaas croissantjes. Wanneer deze net uit de oven kwamen en lagen af te koelen, kon ik het vaak niet laten om er eentje op te snoepen. Nog steeds zijn ham-kaas croissantjes groot favoriet en daarom besloot ik ze een keer zelf te maken. En wat is dat gemakkelijk! Binnen 20 minuten zaten we te smullen van onze warme croissantjes. Een betere start van de zondagochtend kan bijna niet! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Voor 6 ham-kaas croissantjes heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

  • 1 blik croissantdeeg voor 6 super croissants
  • 6 plakken rauwe ham
  • Geraspte kaas, ongeveer 100 gram
  • 1 ei, losgeklopt

En zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol het voorzichtig uit. Snijdt de stukken voorzichtig los van elkaar.
  3. Leg op elk stuk een plak rauwe ham, strooi er flink wat geraspte kaas over en rol de croissantjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Leg de croissantjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk ze met ei en strooi er nog wat kaas over.
  5. Bak de croissantjes in 12-15 minuten af in de oven of totdat ze goudbruin verkleurd zijn.

ham-kaas croissantjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *