Halloween – Spookmuffins

De hele week hebben jullie al verschillende gerechten voorbij zien komen die helemaal bij Halloween passen. En als er iets niet mag ontbreken tijdens Halloween dan zijn het natuurlijk spoken. Marjolijn deelde maandag al haar makkelijke spookkoekjes en vandaag heb ik een heerlijk en makkelijk recept voor spookmuffins. Het enige wat je nodig hebt zijn (zelfgemaakte) chocolademuffins, chocoladepinda’s en een bus slagroom! Makkelijker kan bijna niet.

Voor 12 spookmuffins heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

  • 150 gr. pure chocolade
  • 2 eieren
  • 225 gr. kristalsuiker
  • 100 gr. bloem
  • 50 gr. cacaopoeder
  • 120 gr. boter
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 bus slagroom
  • chocoladepinda’s

En de bereidingswijze is als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Zet alvast een muffinvorm klaar en vul de vormpjes met muffinspapiertjes.
  3. Smelt de chocolade en de boter au bain marie boven een pan met kokend water. Klop de eieren en de suiker tot een schuimige massa. Meng de chocolade erdoor. Zeef de bloem, bak- en cacaopoeder door het mengsel en roer het een paar keer goed door het deeg.
  4. Verdeel het chocolademengsel over de verschillende vormpjes. Schuif de vorm in de oven en bak de chocolademuffins in 12-15 minuten gaar. Controleer met een cocktailprikker of de muffins gaar zijn.
  5. Laat de muffins goed afkoelen voordat je ze verder afmaakt. Spuit met slagroombus toeven op de muffins, maak ogen van de chocoladepinda’s en klaar zijn je spookmuffins!

Fijne Halloween allemaal!

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *