Griekse kipspiesen van de BBQ

Vorige week leek het eerder herfst dan zomer, maar sinds een paar dagen kunnen we weer genieten van het zonnetje. Vandaag wordt het zelfs weer tropisch warm. De BBQ kan dus weer aan! Niets lekkerder dan na een dag werken de BBQ aan te steken en onder het genot van een hapje & drankje te genieten van een zwoele zomeravond. Op en top genieten! Meestal worden er bij de BBQ de standaard dingen geserveerd zoals speklapjes, hamburgers en worstjes, maar het kan ook anders. Daarom deel ik vandaag dit recept voor Griekse kipspiesen met jullie. Lekker met frisse tzatziki, maar knoflooksaus kan natuurlijk ook.Voor 10 spiesjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 tot 3 grote kipfilets
  • olijfolie
  • 3 tl. citroensap
  • 1 knoflookteentje
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 1 tl. gedroogde basilicum
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • 1 tl. gedroogde coriander
  • peper & zout
  • 2 paprika’s, in grote stukken gesneden
  • 1 grote ui, in grove stukken gesneden

De bereidingswijze:

  1. Snijd de kip in stukken en doe ze in een schaal. Zorg ervoor dat de stukken kip niet te groot zijn (anders duurt het erg lang voordat ze klaar zijn), maar maak ze ook weer niet te klein.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de paprika en ui, hussel alles goed om en dek af met huishoudfolie. Laat de kip 1 tot 2 uur marineren, maar niet langer (de kip wordt anders melig door het citroensap).
  3. Voor de spiesjes rijg je de stukjes kip, paprika en ui aan elkaar, net zo lang totdat al je ingrediënten op zijn. Leg ze op een bord en dek ze, totdat je de spiesen op de BBQ legt, opnieuw af met huishoudfolie.
  4. Leg de spiesen op de grill en laat ze langzaam gaar worden.

Geniet van de zomer!

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *