Gorgonzolasoep

Er zijn van die avonden dat de wind om het huis waait en je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je wilt liever op de bank onder een dekentje wegkruipen. Aangezien het vandaag ook stormachtig schijnt te worden, is deze Gorgonzolasoep ideaal! Ik zag deze Gorgonzolasoep eerder in de krant staan en had hem al bewaard omdat ik wist dat het van pas zou komen. Toen we door omstandigheden de eetplanning ineens moesten aanpassen, moest ik aan deze soep denken. Wij aten hem als maaltijdsoep, met daarbij nog wat brood. Maar je zou het ook als voorgerecht kunnen eten.

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 prei, in ringen en gewassen
  • 60 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1 liter bospaddenstoelenbouilon
  • 1 takje tijm
  • 200 gram gorgonzola
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 handje walnoten, gepeld

Bereiding:

  1. Zorg dat de prei goed gewassen is. Fruit de preiringen ongeveer 5 minuten in de boter. Bestrooi met de bloem en roer tot een samenhangend geheel. Fruit alles ongeveer 1 minuut tot de bloem gaar is.
  2. Schenk al roerend de bouillon hierbij en breng langzaam aan de kook. Voeg de tijm toe en laat de soep zachtjes 10 minuten koken.
  3. Verwijder de tijm en pureer de soep met een staafmixer. Verdeel de gorgonzola in blokjes en laat de kaas langzaam smelten in de hete soep. Doe er de crème fraîche bij.
  4. Verdeel de soep over 4 kommen. Hak de walnoten klein en strooi deze over de soep.

Smakelijk!

Gorgonzolasoep

2 thoughts on “Gorgonzolasoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *