Gnocchi uit de oven

Gnocchi uit de oven

Toen ik twee jaar terug in Italië op vakantie was, at ik voor het eerst gnocchi. Gnocchi is een Italiaanse pastasoort, gemaakt van gepureerde aardappel en meel. Je kunt er voor kiezen om gnocchi zelf te maken, maar in de meeste supermarkten vind je deze deegballetjes gewoon in het pastaschap. In Italië worden gnocchi vaak geserveerd met zachte kaas of tomatensaus, dus ik besloot om het deze keer op de traditionele manier te doen.Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1 tl. rozemarijn
  • 1 tl. oregano
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 750 gram gnocchi
  • 2 blikjes tomatenblokjes (á 800 gram)
  • 250 gram mozzarella, in dunne plakken gesneden
  • Zout & peper

En zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 200-250 graden.
  2. Mix het gehakt met het ei, de rozemarijn en de oregano. Breng op smaak met zou & peper en rol er kleine gehaktballetjes van.
  3. Verhit wat boter en olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Laat ze niet te lang doorbakken, want ze gaan nog de oven in.
  4. Verhit in een andere pan wat olie en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm even goed door. Voeg de gnocchi toe, breng op smaak met zout & peper en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  5. Schep de gnocchi en tomatensaus in een ovenschaal en verdeel de gehaktballetjes en de mozzarellaplakken over de schaal.
  6. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 10-15 minuten of totdat de kaas gesmolten is.

Lekker met een stukje stokbrood. Op zoek naar het Italiaanse gevoel? Maak dan deze gnocchi uit de oven met gehaktballetjes en gesmolten mozzarella. Succes verzekerd!

Liefs,
Floortje

 Gnocchi uit de oven met tomatensaus en mozzarella

2 thoughts on “Gnocchi uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *