Gevulde paprika’s – foodblogswap

Maart is alweer bijna voorbij, maar niet voordat wij onze bijdrage voor de foodblogswap online hebben gezet! Deze maand mochten wij koken van de site Kook de wereld rond. Op de site van Marloes vind je veel verschillende gerechten en dat is ook precies wat Marloes wil; zo gevarieerd mogelijk koken met gerechten uit alle uithoeken van de wereld. Terwijl ik aan het rondstruinen was, viel mijn oog op de gevulde paprika’s. We kregen namelijk de vraag of we niet wat gerechten online willen zetten, met niet zoveel ingrediënten. Gevulde paprika’s zijn daarbij ideaal, want je hebt én niet zoveel ingrediënten nodig én het is ook nog eens erg lekker! Alhoewel Marjolijn daar anders over denkt, want die houdt niet van paprika haha. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Wat betreft de hoeveelheid ingrediënten heb ik me alsnog een klein beetje laten gaan (sorry), maar als ik eenmaal aan het koken ben zie ik steeds meer dingen die er ook heel erg lekker in zijn. Natuurlijk kun je  naar hartenlust variëren met de ingrediënten, zodat je ze helemaal naar eigen smaak kunt vullen.

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 5 paprika’s
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 250 gr. gehakt
  • 150 gr mais
  • 200 gr. tomatenblokjes
  • 2 el. tomatenpuree
  • 100 gr. gekookte rijst
  • geraspte kaas om te bestrooien
  • peper & zout
  • chilivlokken

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Snijdt de paprika’s doormidden en verwijder met een schilmesje de zaadlijsten. Leg 8 halve paprika’s apart en snijdt de laatste paprika in blokjes (deze gebruik je voor de vulling).
  2. Verhit wat olie in een braadpan en fruit hierin de ui zachtjes aan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg vervolgens de mais en de paprikablokjes toe en laat het kort bakken, zodat de paprika zacht wordt.
  3. Doe er de rijst, tomatenblokjes en tomatenpuree bij, meng alles goed door elkaar breng op smaak met peper, zout & chilivlokken.
  4. Verwarm de gehalveerde paprika’s 30 seconde in de magnetron en leg ze daarna in een licht geoliede ovenschaal.
  5. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel, strooi er wat geraspte kaas over en zet ze voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje

 Gevulde paprika's

2 thoughts on “Gevulde paprika’s – foodblogswap

  1. Het ziet er lekker uit. Alleen jammer dat er van mijn recept (welke van de twee hebben jullie eigenlijk als basis gebruikt?) niets anders meer is overgebleven dan de paprika en het gehakt dat er in gebruikt wordt. Tja.

    • Hoi Marloes,

      bedankt voor je berichtje. Ik heb die met lamsgehakt gebruikts als uitgangspunt 🙂 De kruiden die in het recept vermeld stonden, vinden mijn tafelgenoten niet lekker dus dan moet je wat gaan aanpassen… Dat is ook het leuke aan de foodblogswap, dat je inspiratie krijgt en volgens mij hoef je niet letterlijk het recept na te koken (dat is wat ik er van begreep althans) 🙂

      Liefs, Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *