Gestoomde spruitjes

Gestoomde spruitjes met peer en walnoot 2

Ik vind spruitjes heerlijk om te eten. Je kan er zoveel mee doen! Koken, (roer)bakken, in de oven of stomen. En dat laatste heb ik gedaan voor dit bijgerecht: gestoomde spruitjes met peer, walnoot en geitenkaas. Een heerlijke combinatie!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 60 gram walnoten
  • 8oo gram spruiten, schoongemaakt
  • 2 stevige peren, zoals conference
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • peper

Bereiding:

  1. Breng een flinke laag water aan de kook in een pan waar de stoommand in of de zeef op past. Als je geen stoommand hebt, kan je ook een bolzeef gebruiken. Doe de spruitjes in de mand of zeef en dek af. Zorg dat de mand of zeef het water niet raakt.
  2. Stoom de spruitjes in ongeveer 15 minuten gaat. Let op dat niet al het water verdampt.
  3. Hak ondertussen de walnoten grof en bak ze 3 minuten in koekenpan zonder water of olie. Laat ze afkoelen op een bord.
  4. Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten vervolgens in stukjes.
  5. Meng de spruitjes met de peer en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi met de walnoten en met peper naar smaak.

Eet smakelijk!

Floortje en Marjolijn

Gestoomde spruitjes met peer en walnoot

One thought on “Gestoomde spruitjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *